Ποιοί Είμαστε…

Ποιοι είμαστε, σε γενικές γραμμές

  • Είμαστε ερασιτέχνες, που αγαπούμε εν πρώτοις το θέατρο, αλλά και κάθε άλλη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.
  • Προερχόμαστε από μια μαθητική θεατρική ομάδα -του 1ου Λυκείου Τρίπολης- που μεταλλάχθηκε σε Σωματείο όταν πια οι μαθητές που αποτέλεσαν τον πρώτο πυρήνα της άφησαν τα μαθητικά θρανία κι άρχισαν να παίζουν άλλους δυσκολότερους ρόλους σ’ αυτή τη σκηνή που τη λέμε και «στίβο της ζωής».
  • Ίσως η προέλευσή μας, ίσως η έμφαση που δίνουμε γενικά στον παιδαγωγικό ρόλο τού θεάτρου, μας κινεί στο να κρατούμε πάντα ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τα σχολεία της περιφερείας μας, όταν σ’ αυτά εκδηλώνεται κάποιο ενδιαφέρον για τη θεατρική έκφραση.
  • Σχεδιάζουμε τα βήματά μας προσεκτικά, έχοντας πάντα κατά νουν το περιορισμένο εύρος των δυνατοτήτων μας αλλά και το ότι αυτό δεν αποτελεί άλλοθι που συγχωρεί το έγκλημα της κακοποίησης της αισθητικής των θεατών.
  • Προσπαθούμε να ενημερωθούμε από τους επαγγελματικά ασχολούμενους με το θέατρο για τις μεθόδους και τους τρόπους έκφρασης και να επωφεληθούμε από τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις τους. Το μόνο στο οποίο βλέπουμε να υπερτερούμε είναι ότι δεν διακατεχόμαστε -όπως εκείνοι- από το άγχος να κερδίσουμε, μέσω της ενασχόλησής μας με το θέατρο, τα προς το ζην. Ωστόσο, δεν τους συγχωρούμε όταν τους βλέπουμε συχνά πυκνά στους περιοδεύοντες ανά την επαρχία θιάσους να υπηρετούν την ευτέλεια και την κακογουστιά.
  • Στο ερώτημα τι κέρδος αποκομίζουμε εμείς τόσα χρόνια ασχολούμενοι ερασιτεχνικά με το θέατρο, δίνουμε αυτήν την ειλικρινή απάντηση: αυτόν τον τρόπο βρήκαμε για να καταπολεμήσουμε μερικές από τις ασθένειες του καιρού μας, όπως είναι η αυτοαπομόνωση, η χρησιμοθηρία, ο ατομισμός, η αποτίμηση των πάντων με κριτήριο το χρήμα…