Προσεχώς

Γυάλινος Κόσμος

Πρόκειται για το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Tennessee Williams που γνώρισε τεράστια επιτυχία στο ανέβασμά του το 1944 και τον καθιέρωσε ως μεγάλο θεατρικό συγγραφέα.
Η ιστορία εξελίσσεται στην Αμερική του Νότου (Σεντ Λούις), αρχές της δεκαετίας του 1930, μετά το Κραχ του ’29.
Η φτώχεια, η ανασφάλεια, τα ανεκπλήρωτα όνειρα, οι κρυφές επιθυμίες και η αναπόληση των παλιών καλών ημερών συνθέτουν το παζλ της εποχής εκείνης.
Παραλλάσσοντας, κάπως, τα γεγονότα της πραγματικής του ζωής, ο Williams μας δίνει ανάγλυφα την ατμόσφαιρα της οικογένειάς του: ο Τομ, η μητέρα του Αμάντα και η αδερφή του Λάουρα (ο πατέρας τους έχει εγκαταλείψει) συνθέτουν ένα τρίγωνο σιωπηλής απόγνωσης, ονειροπόλησης και ματαιωμένων φιλοδοξιών που βρίσκει καταφύγιο στη φαντασία και την ψευδαίσθηση.
Δε λείπει όμως η ελπίδα και η ανάγκη για αλλαγή “…αυτό το κάτι που προσμένουμε αιώνια, μα πάντα αργεί να έρθει, αυτό το κάτι για το οποίο συνεχίζουμε να ζούμε..” θα πει ο Τομ στον εισαγωγικό μονόλογο.
Μια γροθιά στο πουριτανικό κατεστημένο της Αμερικής ήταν ο “Γυάλινος Κόσμος” και τα κατοπινά έργα του Williams. Κι όμως, το κοινό, αντί να τα αποκρούσει, τα σφιχταγκάλιασε.

Σκηνοθεσία: Κώστας Αγγελάκος
Παίζουν: Αντωνία Μπαντούνα, Νίκος Μπουρεξής, Αθανασία Ρουσάλη, Κωνσταντίνος Σκιντζής

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Αρχές Μαΐου